Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 Toukokuun ensimmäinen kokonainen viikko
11.05.2019 18:17

Maanantaina aamupäivällä 6.5. luonto-ohjaajaopiskelijat suunnittelivat Kaakonkaksikon eskareiden bunkkerimuseovierailua. Iltapäivällä kävin Salpapolun läpi välillä Syvänvalkjärvi vanha kaatopaikka.Tie osuudet autolla ja polkupätkät autolla.

Tiistaina Kaakonkaksikon eskarit kävivät bunkkerimuseolla. Luonto-ohjaajaopiskelijat pitivät peikkokoulua. Minä olin Ahmed Einarin vaatteissa oleva rehtoripeikko. Kotimatkalla kävin  Salpapolun läpi välillä Vuolteenkoski vanha kaatopaikka.Tie osuudet autolla ja polkupätkät autolla. Illalla kävin sahaamassa polulle kaatuneet puut pois.

Keskiviikkona klo 16.30 Kotkaniemessä Ukonhatut veti draamaopaskierroksen kenraaliesitys Kotkaniemen oppaille.

Torstai-iltana olin mukana iltahartauden pidossa Lumoudu luonnosta tapahtumassa Salpalinjamuseolla.

Perjantaina klo 9.40 oltii Ritva Vanhojan kanssa Inkeroisten herrasmiesryhmälle oppaana Kotkaniemessa. Opastus meni illalla. Illalla olin Bunkkerimuseolla järjestämässä Tuntemattoman polun polujuoksua. Yhtään juoksijaa ei osallistunut. Kiersin Bunkkerimuseon geokätköradan. Avotykkipesäkkeen geokätkö oli haasteellisin.

Lauantaina alotin risusavotan Jukka Taarin aukossa vanhan saunan takana. Lauantai-iltana kävin humpalla Iitiän tanssilavalla.

Äitienpäivänä olin ehtoollisavustajana äitienpäivän messussa. Ehtoollisen jaon jälkeen oli kiire vaatteenvaihtoon, koska kello 12 oli draamaopaskierros Kotkaniemessä. Ehdin Kotkaniemeen noin klo 11.50. Opastus Virven kanssa meni melko hyvin.

 


( Päivitetty: 13.05.2019 15:07 )

Kommentoi Huhtikuun loppu ja toukokuun alku
30.04.2019 09:50

Tiistai-iltana ajoin Helsinkiin katsomaan, kuinka Aatto voi. Keskiviikkona vietettiin laatuaikaa Helsingissä. Kävin päiväkävelyllä Hietaniemen hautausmaalla. Kävin Verna Erikssonin ja Arvo Rissasen haudoilla. Matkalla Vernan haudalle näin Ukko-Pekan anopin ja kälyn eli Alma Timgrenin ja Bertha Grönbladin haudan. Keskiviikkoiltana palasin Kaakonkulmille.

Torstaina ja perjantaina kävin etsimässä saksalaisen tiedustelukoneen muistomerkkiä Punkassa. Merkki löytyi, kun soitin kotiseutuneuvos Risto Rahkoselle. Risto lähti näyttämään paikan. Perjantai-iltana käytiin Marja-Liisa Hovin järjestämissä tansseissa Haminan työväentalolla.

Lauantaiaamupäivänä näytelmäryhmä Ukonhatut osallistui Taavetin toritapahtumaan. Pekka esitteli Tomi ja Ritva kerroivat Ukko-Pekan uimakoulusta. Minä ja Ritva Ukko-Pekan autoista ja autoilusta. Esiinnyttiin kolme kertaa. Leena ehti viimeiseen esiintymiseen. Illalla avattiin lavatanssikausi Mäntsälän Suurlavalla. Sunnuntaina käytiin tuulisilla Haminan kevätmarkkinoilla.

Maanantaina kävin kotiseuturetkellä Virolahdella. Valkjärvellä kävin sodan jälkeen Valkjärven varuskuntaalueellaa toimineiden joukko-osastoiden muistomerkillä. Vahtivuorella esiintymisareenan valmistuminen on edennyt hyvää vauhtia. Siipioravavuorella ilmavalvontatorniin ei vielä päässyt kiipeämään, koska portaiden kaiteet eivät olleet valmiit. Heponiemen luohoksilla on matkailukäyttö vielä suunnitteluvaiheessa. Mattilan VPK;n talon läheisyydestä löytyi kartan mukaisesti JR4:n polkupyöräkomppanian muistomerkki.

Tiistaina eli vapunaattona kävin tarkastuskäynnillä Takamaan, Muhikon, Härkämäen, Sihkarinkallion ja Jermulan taukopaikoilla. Vappu otettiin vastaan Nurmijärven Ruusulinnassa.

Torstaina kävin sahaamassa polulla olleen puum Härkämäen taukopaikalla. Puolilta päivin oli Miian kanssa palaveri Luontopalveluissa toimimisen näytöstä.

Lauantaina Luumäellä oli Elina Lyijysen vetämä Itsenäisyydentien koulutus Luumäellä. Koulutuksen jälkeen käytiin Jorma Mänttärin kanssa katsomassa imubetonikorsun muotteja, joita oli kaksi. Näin myös koekuution muotin ja kaksi konekiväärikilpeä.

Sunnuntaina Ukonhatut harjoitteli Kotkaniemessä draamaopaskierrosta.


( Päivitetty: 11.05.2019 18:17 )

Kommentoi Pääsiäisviikko ja pääsiäisaika
23.04.2019 14:47

Maanantaina 15.4. oltiin Erkki Rikkolan kanssa Cursorin järjestämässä rooliopaskoulutuksessa Xlabin-tiloissa, Kirkkokatu 20, Kotkassa. Kouluttajina aamupäivällä Tarinakoneen Anne Kalliomäki ja iltapäivällä Teatterikoneen Kirsi Sulonen. Koulutus vaikutti pikkukakkosen touhulta, mutta jmaanantai-iltana syttyi ahaa-elämys. Jatkossa varmaan opastuksilla RooliopasRissanen pääsee paremmin irti.

Tiistaina Katri Kotasaaren kanssa käytiin ihmettelemässä tulevaa Vahtivuoren "taaphtuma-areenaa". Iltapäivällä Esa Punkkinen pyysi keskiviikoksi 17.4. nokipannukahvivastaavaksi Vahtivuorelle. klo 16 näytelmäryhmä Ukonhatut harjoitteli Kotkaniemessä kesän draamaopastusta.

Keskiviikkoaamuna sytytin nuotion ja keitin nokipannukahvit aamukahviksi Ekamin opiskelijaryhmälle, jotka olivat tulleet tutustumaan Harjun oppimiskeskukseen. Katri esitteli tulevaa tapahtuma-areenaa. Pääsin esittelemään Vahtivuoren luolaa, numero 17. Luonaan jälkeen Vahtivuorelle tuli toinen ryhmä. Oma ohjelmani oli ensin luolan opastus, jonka jälkeen nokipannukahvienkeitto. Esa oli varautunut kalliolaskeutumiseen. Ainoastaan Katri, Miia ja yksi Ekamin laskeutyuivat. KyVin Jukka Kinnunen soitti ja valitti, että vesiastia vuotaa ja että Muhikossa on likaista. Sain Kari Uutetlan kiinni ja hän lupasi käydä katsomassa tilannetta vuotavan vesiastian osalta. Illalla oli ohjelma Juha Kilpeläisen Salpalinja Luumäellä 1944-luento Luumäen kunnantalolla.

Torstaiaamuna pidettiin Miia ja Ghitan kanssa palaveri Luontopalveluissa toimiminen näytöstä. Annan näytön 23.5.2019. Iltapäivällä kävin tarkastuskierroksella Sihkarinkallion, Härkämäen, Muhikon ja Takamaan taukopaikoilla. Soitin Kari Uutelalle ja hän kertoi, että vesäastia on paikattu. Illalla olin ehtoollisavustajan kiirastorstain messussa, lisäksi olin avustamassa alttarin riisumisessa.

Perjantaina aloitettiin Helenan kanssa kolmen illan ja yhden iltapäivän tanssiputki. Pitkäperjantai-iltana oltiin Kuntotalolla, jossa esiintyi Annti Ahopelto. Pääsiäislauantaina olitiin Pesäkalliolla, jossa esiintyi Sinitaivas sekä Reeta ja Lumo. Pääsiäissunnuntaina oltiin Kuntotalolla, jossa esiintyi Hannu Mustonen ja Veijarit sekä PNP. Tanssit alkoivat klo 18.

Pääsiäismaanantaina käytiin Elimäen-Vilppulan ns. talolla, jossa esiintyi syksyllä 40 vuotta täyttävä tanssiyhtye Väliaikainen.

 


( Päivitetty: 11.05.2019 18:07 )

Kommentoi


©2020 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com