Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

RSS

 Yritystoimintaa, luontopalveluita ja teatteria vol.2
02.04.2019 09:18

Maanantaina 25.3. pidettiin Miia Tähtisen ja Terhi Nopasen HOPS-palaveri. Tarkoitus on, että saan todistuksen 29.5.

Tiistaina luonto-ohjaajaopiskelijoiden ohjelmassa oli vetämäni retki Jermulan kodalle. Lumikenkäilimme Karjakujan ladolta tieuria, moottorikelkkauraa ja latupohjaa pitkin Jermulan kodalle. Jermulassa kerroin vähän paikan historiasta. Kodalla sytytyin tulen tulipaikalle. Harjusta olimme saaneet mukaan retkilounaaksi Liisan keittämää erittäin maukasta kanakeittoa. Onnistuin kuuman nolipannun kädensijassa polttamaan peukalon pään. Pieni palovamma ei menoa haitannut.

Lounaan jälkeen halukkailla oli mahdollisuus tutustua Jermulan lkonekivääri- sekä kahden kupukonekäärinkorsuun. Ainoastaan Miia halusi käydä korsuissa. Korsuihin tutustumisen jälkeen kuljimme Salpapolkua pitkin suurelle sähkölinjalle, jota pitkin tieuralle ja takaisin lähtöpisteeseen. Olin varannut Ratevan saunaosaton tunniksi käyttöömme. Saunan ja uinin jälkeen toiset palasivat Harjuun ja minä palautin kodan avaimen kunnanvirastoon. Retki oli suhteellisen hyvun onnistunut.

Keskiviikkona ja torstaina tein luontopalveluihin liittyviä kirjallisia töitä. Torstaiaamuna Miian ja Maija-Liisa Forsellin eli Maikun oli palaveri Harjuun suunnittelemistani reiteistä. Aiheeseen liittyen pyysin Nomadi Oy:stä tietoja karttapohjista. Iltapäivällä oli Salpalinjan perinneyhdistyksen kevätkokous Wanhassa veteraanissa Haminassa. Toiminnanjohtaja Vesa Kangasmäki esitteli YK-veteraanien museota ennen kokousta.

Perjantaina kävin hakemassa Sofian ja Kokon Kouvolasta. Sofia tuli katsomaan Insinöörityttö-esitystä. Pitsakuski Ahmed otti yleisön hyvin haltuun. Helenan mielestä Ahmed oli piristysruiske. Esitys oli loppuunmyyty.

Lauantaiaamuna vein Sofian ja Kokon junalle Kotkaan. Klo 12 Myllykosken seurantalolla oli Linnoitustoimiston reliefin paljastustilaisuus ja hieno maapuolustusjuhla. En tiedä miksi reliefi paljastettiin nyt. Linnoitustoimisto perustettiin 11.4.1940 Myllykoskella. Myllykoskelta ajoin Sippolan,ja Haapalan kautta Purhoon. Pitsakuski Ahmed oli taas häkeltynyt esityksen jälkeen täyden katsomon edessä saamasta suuresta suosiosta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä siirryttiin kesäaikaan. Klo 11 teatteriseurue Ukonhatutu kokoontui Virhe Hounilla. Suunniteltiin tulevaa kesää ja käytiin käsikirjoitusta läpi. Pitsakuski Ahmed oli taas häkeltynyt esityksen jälkeen täyden katsomon edessä saamasta suuresta suosiosta.


( Päivitetty: 08.04.2019 10:25 )

Kommentoi


©2020 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com