Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

RSS

 Pääsiäisen jälkeistä elämää
09.04.2018 10:50

Tiistaina pääsiäisen jälkeen kolme opiskelijaa oli työssä oppimassa Harjussa karsimme puista oksia frisbeegolfradan viimeisiltä väyliltä erilaisia työkaluja apuna käyttäen. Iltapäiväkavit keitimme Sahanmäellä. 

Keskiviikkona ajoin kuormaintraktorilla katkottuja kuusitukkia ja -kuituja. Ensin hain puut korsun 101 läheltä. Kuormaaninen sekä traktorin siirtely puiden välissä onnistui aika hyvin. Lisäksi hain korsulle 47 menevän tien varresta korjattavat puut. Ennen kuorman purkamista kävin syömässä.

Ruokailun jälkeen tukkipuut nostin Koivutien varressa olevaan kasaan. Kuitupuut vein Vahtivuorella olevaan kasaan. Kun puut olivat kasassa, kävin cruisalemassa Vahtivuorella vaihtelevalla menestyksellä. Onneksi Esa tuli apuun. Ennen iltapäiväkahvihetkeä, lapioimme lumet kalliolaskeutmispaikalta pois ja hetin vähän hiekkaa laavun alta laskutumispaikalle tarkoituksena sulattaa jää pois, jotta kaskutuminen on tältä osin turvallista.

​Kahvin keitossa oli käytetty vähän mitu-menetelmää. Ihmettelen, miksi pitää säätää, jos tiedetään kuinka paljon vettä on keitetty ja tiedetään, että sopiva annostus kavia on yksi pahvimukillinen yhtä vesilitraa kohti. Kahvin jälkeen ajoin kuormaintraktorin paikalleen katon alle.

Torstaina aluksi opettelimme nostimen käyttöä traktorihallin hallin pihalla. Kun nostin oli irrotettu auton perästä, etupyörä laskettiin alas ja tukijalat vivuista kääntämällä käännettiin maahan. Nostimen rungossa olevasta "valupassista" tarkistettiin, että nostin on "vaaterissa". Sen jälkeen kaikki kolme työssoppijaa pääsi Esan mukana nostokoriin ja pääsi kokeilemaan korissa olevaa ohjainta. 

Esiopetuksen jälkeen kori asetettiin nostimen runkoon kuljetusasentoon ja tukijalat käänneettiin vivuista lepoasentoon. Ohjaimen avulla nostin ajettiin lähelle auton vetokoukkua, kun nostimen vetopyörät oli käännetty ohjaimen kulkupyöriä vasten. Kun nostin oli nostokoukussa, nostimen etupyörä nostettiin ylös. 

Alkuopetuksen jälkeen siirryimme työkohteeseen, joka sijaitsi Viipurintien varressa Pollelan kohdalla. Tehtävänä oli sahata korkealla olevia puunhaaroja ja oksia. Ensin nostin irroitettiin auton perästä. Esa kävi viemässä varoitusmerkin Museotien ja Viipurintien risteykseen. Kun nostin oli työasennossa, Minä pääsin ensimmäisenä ohjaamaan nostokoria korista Esan ohjeistuksella. Minulla on jonkin asteinen korkeapaikan kammo, mutta nostokorissa päätäni ei huimannut ja pääsin sahaamaan pari oksaa.

Aika korissa meni nopeasti ja Esa totesi, että on ruokailun aika. Laskin korin alas ja lepoasentoon nostimen päälle. Käänsimme tukijat ylös, jolloin pyörät laskivat alas. Nostimen vetopyörät käännettiin ohjaimen kulkupyöriä vasten. Ohjaimesta käsin nostin ajettiin Viipurintieltä Pollellan pihalle.

Ruokailun jälkeen menin Miesten ryhmän palaveriin Miehikkälän Vireän "pommisuojaan". Torstain Kaakonkulmassa oli maininta, että Kaakon kaksikon tekninen lautakunta oli kokouksessan päättänyt tilata minulta Salpapolun Miehikkälän osuuden tarkastuskäynnit. Perjantai aamuna Kävimme Erkki Rikkolan kanssa Takamaan ja Muhikon taukopaikoilla, miten kevät on edennyt sekä viemässä wc-paperia ja kuiviketta. Muhikossa vaihdoimme myös avainkotelon avauskoodin. Mielestäni samanlainen avainkotelo pitäisi olla myös Jermulassa.


( Päivitetty: 09.04.2018 12:48 )

Kommentoi


©2019 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com