Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

 Portaiden asentamista ja Kotkaniemeä
13.05.2018 22:26

Maanantaina 7.5.2018 tuli 37 vuotta vänrikiksi ylentämisestä ja kotiuttamisesta. Aamulla vein traktorilla portaat korsulle 47. Taito ei riittänyt traktorin ajamiseen korsulle menevän yhdyshaudan viereen. Ennen lounasta ehdin vielä risusavottaan korsun 181 katolta lähtevän frisbeegolf-väylän korin ynpäritöä. Moottorisahalla sahasin pitkiä rankoja lyhyemmiksi ja lyhensin kantoja. Risusavotta jatkui lounaan jälkeen klo 14 asti, jolloin LuA17-ryhmällä oli palaveri Julian ja Terhin kanssa aurassa. Palaverin aiheena oli mm. näytöt. Klo 17 Kotkaniemessä oli avoimet ovet ja oppailla opastusharjoitus.

Tiistaina laitoin traktorin Valmet 705 perään peräkärrit. Onnistuin saamaan peräkärrit paikalleen yksin ilman kenenkään apua. Vein rakennustarvikkeita mm. välitason rungon ja terassilautoja korsulle 47. Nyt en yrittänyt ajaa traktoria yhdyshaudalle. Kannoimme tarvikkeet kohteeseen. Työnohjaajana toimi Ilkka Päkki. Ennen portaiden asentamista piti tasata yhdyshaudan pohjaa kannoista, kivitä ym. epätasaisuuksista. Ensin asensimme korsun sisäänmenon menevät portaat paikalleen, löymällä lekalla teräväpäisiä lankunpätkiä maahan kiinni. Portaat kiinnitettiin ruuveilla lankunpätkiin.

Ennen lounasta saimme myös välitason paikalleen ja vaaterin. Lounaan jälkeen saimme välitason valmiiksi, jonka jälkeen asensimme ylemmät portaat paikalleen. Ylempiin portaisiin rakennettiin myös kaide.  Lopuksi viimeistelimme ja siivosimme kohteen.

Esan pyynnöstä ajoin traktorin yhdyshaudalle. Nyt mäelle ajo onnistui. Valmet 705 totteli paremmin kuin maanantaina käytössä ollut Valmet 605. Kun tavarat olivat lavalla, traktorin käännössä oli vaikeuksia, kun tilaa oli vähän puiden ja kivien välissä. Ajoin yhden ohuen rungon yli. Peruuttaessa traktorin alle  jäänyt puunranko irrotti traktorin suojalevyt vasemmalta puolelta ja samalla ohjaamon alaikkuna irtosi tiivisteestä. Irrotimme Esan kanssa ikkunan paikaltaan. Traktorin ajo mäeltä onnistui kommelluksista.

Klo 14 oli iltapäiväkahvit Vahtivuoren laavulla. Keskustelimme tulavan maanantain ohjelmasta, joka oli täysin avoin. Kahvien ajoin traktorin traktorihallille. Kannoimme jäljelle jääneet laudat hallissa olevaan peräkärriin ja jätepätkät roska-astiaan. Esa sai tiivisteen paikalleen, mutta ikkunan paikalleen asntaminen ei onnistunut. Kun olin jättänyt peräkärrin talliin paikalleen, jätin traktorin konehallille ikkunan paikalleen asentamista varten.

Tiistaina illansuussa Sinikka Myyrä Kotkaniemestä soitti, ettemme pääse keskiviikkona tutustumaan KOtkaniemen sisätiloihin valokuvausten takia. Sovimme Esan kanssa, että pysymme alkuperäisessä suunnitelmassa ja menemme keskiviikkona Kotkaniemeen. Illalla kävin kiertämässä Myllylammen frisbeegolf-radan.

Keskiviikkona noin klo 10 Harjun oppimiskeskuksen harmaa pakettiauto saapui Kotkaniemen parkkipaikalle, jossa olin odottamassa. Reilun tunnin esittelin Kotkaniemen päärakennuksen ympäristöä ja kerroin tarinoita mitä tiedän Kotkaniemen isäntäväestä.

Kotkaniemen jälkeen kävimme louinaalla kahvila Satun makiassa, jonka jälkeen kävimme tutustumassa Taavetin linnoitukseen. Vietin koko päivän Luumäellä, koska klo 17 Kotkaniemessä oli draamaopastusharjoitukset. Perjantaina kävin vaihtamassa koodin Muhikon avainkoteloon, koska Kymen virkistysaluesäätiön Jukka Kinnunen lähetti sen. Tarkastin myös Muhikon kämpän sisätilan, nuotiopaikan ja wc:n. Kävin myös tarkastuskäynnillä Takamaan ja Härkämäen taukopaikoilla.

Lauantaiaamuna ennen klo 8 olin Miehikkälän torilla, Kunilan pihalla, koska siellä Miehikkälän kevätmarkkinat klo 9. Toimin tori-isäntänä ja tehtäviin kuuluu paikkamaksujen kerääminen torimyyjiltä. Myyjiä oli noin kymmenen ja sää suosi. Ennen ehtinyt kauaa olla torilla, koska klo 10 Kotkaniemessä oli draamaopasharjoitukset. Oma osuus meni suhteellisen hyvin. Osasin aika hyvin vuorosanat. Ainoa ongelma on, että minun osuuteen meni noin 75 minuuttia ja osuuteni kesto saa olla noin 30 minuuttia. Ongelman ratkaisuna ohjaaja-käsikirjoittajan pitää lyhentää käsikirjoitusta.

 

 


( Päivitetty: 13.05.2018 23:33 )
Kommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kahdeksan plus viisi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
©2019 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com