Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

 Omana ohjelmana Kotkaniemeä neljänä päivänä LuA17-ohjelman lisäksi
21.05.2018 21:25

Maanantaina Auran aamukahvien jälkeen, tein Esan ja Katrin kanssa valmisteluja iltapäivän tapahtumaa varten. Ensin valmisteltiin tehtävärata oppimiskeskuksen alueelle, jonka jälkeen autettiin Esaa kalliolaskeutmispaikan valmisteluissa. Ennen lounasta valmistelut olivat valmiit.

Kello 12.30 asiakkaat, joita olivat viime syksynä hevospuolen aikuisopiskelijat. Ensin ohjelmassa oli kalliolaskeutuminen ja nuotiokahvit, joiden jälkeen siirryttiin Auran parkkipaikalle. Asiakkaita piti tulla noin 20, mutta heitä tuli vain neljä. Terhi ja Taavi osallistuivat tehtäväradalle, koska oli tarkoitus, että joukkueissa oli kuusi jäesentä.

Auran pihalta alkoi tehtävärata, jolla oli kuusi rastia. Tehtäväradan jälkeen halukkaat pääsivät tutustumaan minun ja Esan kanssa Harjun frisbeegolf radan neljään ensimmäiseen väylään. 

Illaksi oli varattu Rantaharju. Lähdin kotiin frisbeekiekkojen heittämisen jälkeen. Ihmettelen, joidenkin LuA17-ryhmäläisten asennetta yhteisiin projekteihin. Ensin luvataan, että tullaan. Lopulta ei tulla ollenkaan tai tullaan silloin, kun itselle sopii ja ei osallistuta valmisteluihin. Samoin on poislähtemisen kanssa.

Tiistaina oli vuorossa Kouvolan seudun ammattiopiston opiskelijoiden järjestämään ohjelmaan Kaakon kaksikon päiväkotien lapsille. Seuraamisen lomassa LuA17-ryhmällä oli maastolounas Bunkkerimueson nuotiopaikalla. Bunkkerimuseon jälkeen menimme keskustelemaan tapahtuman annista Rantaharjuun. Nyt on parasta, etten kommentoi mitään paöaverin annista.

Illalla omana ohjelmana oli draamaopasharjoitukset Kotkaniemessä.

Keskiviikkona kello 8 kokoonnuttiin Vanhaan luokkarakennukseen, jossa haminalainen lintuasiantuntija Seppo Grönlundin esitteli, tietokoneen ja meille jaettujen lintukirjojen avulla, meille linnut, jotka meidän tulee osata tentissä. Grönlundin esitys kesti melkein kello 16 asti.

Torstaina oli omana ohjelmana tutustuminen Leerviikissä Arktika-tapahtumaan. Puolilta päivin Leerviikissä oli aika hiljaista. Kouvolan seudun ammattiopiston opiskelijat olivat tehneet lapsille suunnatun "luontopolun", jossa oli muutama monivalintatehtäviä. Tehtävälaput olivat lähekkäin puiden runkoihin kiinnitettyjä.

Illalla oli ohjelmassa kenraaliesitys Kotkaniemessä.

Perjantaina kello 9 Vanhassa luokkarakennuksessa alkoi Villiyrtti-kurssi. Kurssilla ehdin olla vain lounaaseen asti, koska Kotkaniemessä oli kutsuvieraiden Kotkaniemen kotimuseon avajaiset. Yrttikurssin aamupäivän anti oli hyvä. Harmi, etten voinut olla mukana pitempään.

Sää ei suosinut avajaisia Kotkaniemessä draamaopaskierrosten suhteen, koska satoi. Draamaopaskierroksia ei järjestetty. Oppaat esittelivät kierrosta halukkaille Kotkaniemen Renkituvalla. Kutsuvierasavajaisten anti oli mielenkiintoiset keskustelut P.E. ja Ellen Svinhufvudin pojan Veikon lasten Pekan, Irman ja Heikin sekä Jorman vaimon Sirkan kanssa. 

Lauantainakaan en päässyt Villiyrtti-kurssille, koska Kotkanimessä oli kSvinhufvudien kotimuseon yleisöavajaiset. Kello 11 ja 14 minä ja Virve Houni olimme oppaina kierroksella, minä renki Einar Pukkina ja Virve taloudenhoitaja Alma Kottelinina. Kummallakin kierroksella oli mukana noin 20 asiakasta. Molemmat opastukset omalta osaltani menivät hyvin ja toinen opastus oli lähes täydellinen. Itse olin tyytyväinen ja sain positiivista asiakaspalautetta.

 


( Päivitetty: 22.05.2018 05:11 )

Kommentoi


©2018 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com